Vitsord & referenser"Utvärderingen efteråt gav Nadim höga betyg och nedan är saxat några citat från deltagare från workshopen:"

  • Väldigt intressant att lyssna på. Bra med en person som förmedlar så mycket fakta baserat på egna erfarenheter. Väldigt bra block.
  • Väldigt engagerande föreläsning och dialog. Viktigt för mig att få hans syn och höra den resa som Nadim har gjort.
  • Du är väldigt duktig på att skapa intresse runt det du pratar om. Härligt att du fått en arena då dina tankar är kloka och behöver komma ut och lyssnas på. Tack
  • Superbra, Intressanta perspektiv och mycket skön energi i föreläsningen.

- Ola, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB


"Lyhörd, leveranssäker och lättjobbad är ord som beskriver Nadim Ghazale i uppdragen som kongresskonferencier och seminariemoderator för Polisförbundet.

Uppgifterna har han tagit sig an med stor nyfikenhet, stresstålighet och ett smittande gott humör. Han inspirerar och skapar delaktighet samtidigt som han tar arrangemanget till en högre, proffsigare nivå."

-Gazal, Kanslichef Polisförbundet


”Nadim som föreläsare är energisk, rak och ärlig. Hans egna erfarenheter berör på djupet och skapar eftertanke, samtidigt som han inspirerar till att våga skapa förändring. Han blandar allvar med skratt, och tunga erfarenheter med glädje på ett mycket inspirerande sätt.” 

- Anna, kommunikationsspecialist på IKEA


"Jag hade höga förväntningar på Nadim då jag hört hans utmärkta sommarprat i P 1 föregående sommar, läst hans bok & sett honom medverka i veckans brott mm. Men det blev ännu bättre än jag räknat med.

Vi hade inbjudit  såväl folk som på olika sätt var engagerade för att hjälpa till i integrationsarbetet, socialtjänst, fritid, föreningsliv, kyrkor , skolor mm. Uppslutningen blev mycket god. Jag tror vi var 150 personer. En stor andel var gymnasieelever med invadrarbakgrund och jag fick höra många positiva omdömen efteråt"

- Ingemar, Svenska Kyrkan Kristinehamn


"Nadim Ghazale engagerades 2022 för att från sin horisont belysa och kommentera de problem med utanförskap, gängkriminalitet och hopplöshet som vi ser i delar av samhället idag. Förutom insiktsfulla tankar kring detta fick vi även en fascinerande inblick i Nadims egen resa från Libanon till en etablerad tillvaro i Borås med familj, utbildning och ett betydelsefullt arbete."

-Sven, Föreläsningsföreningen i Mark


"Svenska Narkotikapolisföreningen tackar Nadim Ghazale för ett gott samarbete och kan verkligen rekommendera hans föreläsningsverksamhet. Nadim har ett brinnande engagemang och en unik förmåga att träffa rätt i sin analys om vad vi behöver göra TILLSAMMANS för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle "

- Lennart, Ordförande Svenska narkotikapolisföreningen 


"Stående ovationer från publik bekräftar hur uppskattad din föreläsning var. Många "aha" upplevelser och lika mycket ett kunskapslyft i viktiga och aktuella samhällsfrågor. Det är det "lilla" var och en av oss kan göra som blir den "stora" skillnadenför någon. Och ja... det blev en del skratt också."

- Marie, Linköpings kommun


"I samband med vår konferens ”Idrott och Destination” fick vi förmånen att Nadim som moderator. Nadim har en förmåga att hålla ihop och leda samtalen i rätt riktning samtidigt som han engagerar och entusiasmerar både publik och talare med sitt varma och personliga sätt."

- Lisa, Riksidrottsförbundet 


”Nadim föreläste för hela Kultur och Fritidsförvaltningen om sin resa till polis.

Samtliga enheter på förvaltningen tyckte att föreläsningen var mycket givande från både sociala och kulturella perspektiv”Partille kommun kan varmt rekommendera Nadim som föreläsare."

- Heli, Partille kommun


”Nadim Ghazale fyllde församlingsgården och gav oss sin resa från Libanon till hela Sveriges polis. Vi fick många exempel på hur vanliga människor gör skillnad för integration och att som Nadim säger ”krattar” för att ge unga möjlighet att växa upp till att vara en del av samhället och inte ställa sig i utanförskap. Önskar att alla fick chansen att möta En sådan varm och engagerad föreläsare.”

- Inger, Svenska Kyrkan Ulricehamn


"Nadim var konferencier för Special Olympics Games 2022 – Sveriges största idrottstävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Med värme, energi och en extrem proffsighet tog han sig an alla idrottare och besökare med en charm som berörde varenda en. Nadim levererar med hjärtat innan, under och efter ett evenemang!"

- Linnea, Special Olympics Games


"En hoppingivande föreläsning av en jordnära föreläsare. Anpassat utifrån den åldersgrupp han möter fick vi lyssna på hans livsresa från uppväxten fram till idag. Nöjda elever som fick alla sina frågor besvarade."

- Kani, Eddaskolan Sigtuna


När Nadim Ghazale föreläste i Vårgårda i februari 2022 fylldes biblioteket till sista plats. Genom sitt sätt att förmedla de riskfaktorer och den verklighet som möter invandrarungdomar idag inspirerade han och gav många tankar. Nadim är en sann förebild som lär oss att vi måste lära oss att leva tillsammans.

-Malin, Vårgårda FN-förening, en del av svenska FN-förbundet


"Riktigt givande stund med Nadim, eftertanke varvas med glädje och skratt."

- Håkan, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB Revinge


Boråsqvinnor hade den stora förmånen att få ta del av Nadims berättelse om sitt liv och arbetsliv.

Det är mycket få personer som kan delge sina erfarenheter och lärdomar med sådan empati, kärlek, respekt och tillit delat med sorgliga inslag som Nadim. Vi fick många viktiga insikter att ta med oss! Tack, Nadim. ”

- Christina, Boråsqvinnor


"Nadims föreläsning var både tankeväckande och ömsint och han äger ett talets gåva.

I dessa tider av rädsla och girighet är ordet ”välkommen” än viktigare"

- Caroline, Växjö Bibliotek


"Jag höll tillsammans med mina kollegor ett författarsamtal med Nadim Ghazale kring hans biografi 'Min väg från flykting till hela Sveriges polis". Nadim berättade väldigt öppet om sin livsresa och bjöd in till både frågor och diskussion kring sina erfarenheter. Eventet var väldigt uppskattat. Jag kan varmt rekommendera Nadim Ghazale för vidare samtal, paneldebatter och föreläsningar".

- Karima Benali, bibliotekarie på Hallunda bibliotek


"Nadim Ghazale föreläste till ungdomar och vuxna i Svenska kyrkan Tynnereds församling i Göteborg.Det blev en oförglömlig kväll. Nadim har en egen berättelse och har själv erfarit både krig, utanförskap och flykt.

Han är en del av de goda krafterna i Sverige med sin enorma närvaro och förmåga inte bara tala men också att se och lyssna på andra.

Han fångade upp publiken och det blev knäpptyst blad 100 tals lyssnare. Nadim blev och är förebild för fler unga killar och tjejer i Tynnered

Han är en viktig pusselbit i arbetet för unga i Sverige, speciellt för ungdomar som har gått fel väg. En som kan se den inre människan."

- Suzana, Svenska kyrkan Tynnereds församling i Göteborg


"Avslutet på konferensen med Nadim blev mycket lyckat och som anordnare fick jag mycket beröm för att ha anlitat Nadim. Hans föreläsning var intressant, tankeväckande och ingav hopp och eftertanke. Jag kan varmt rekommendera Nadims föreläsning."

- Katarina, Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund


”Nadim föreläsning tar upp ett aktuellt ämne som berör våra ungdomar som mellanförskap samt att de har makten över sitt eget liv”

- Oliver, Klaragymnasium Stockholm Östra


”Vi på ASTAR arbetar med och skapar förutsättningar i samhället genom utbildningar, arbetsmarknadsutbildningar och kommunala vuxenutbildningar, yrkesgymnasier etc. Våra elever är bl a från olika problemområden, olika kulturer och står oftast långt från arbetsmarknaden. Under några dagar i augusti 2022 föreläste Nadim, digitalt, för alla våra elever över hela Sverige om att Bygga Broar i samhället. Under föreläsningen berörde Nadim bl a likabehandling, trygghet, jämställdhet.
Föreläsningen var mycket lyckad och omtyckt med sina efterföljande arbetsuppgifter, intressanta och härliga diskussioner uppstod.”

- Janet, Astar.se


”Ikano Bostad anlitade Nadim till en föreläsning och diskussion kring inkluderande stadsdelar under stadsdelsmässan H22 i Helsingborg. Utöver att han höll en proffsig och engagerande föreläsning var han lyhörd i förberedelsearbetet så att ämnet blev relevant för publiken.”

- Charlotte, Ikano Bostad


"Nadim gästade vår förening och höll med utgångspunkt från sin bok ett mycket engagerat och uppskattat föredrag för cirka 350 åhörare. Allt genomfördes på ett mycket professionellt sätt.

Vi ger Nadim våra bästa rekommendationer."

- Lennart, Avtiva Seniorer i Lerum


”Föreläsningen med Nadim Ghazale var en av 2022 års mest välbesökta och uppskattade på Borås Stadsbibliotek.

Nadim själv är oerhört professionell, i allt från bokning till genomförande, och han berättar sin historia med stort hjärta från ett viktigt inifrån perspektiv.”

-Linda, Borås bibliotek


”Nadim är en fullträff! Så mycket kloka ord... Han skulle behövas i politiken”

”Nadim står för Energi och Inspiration”

”Positiva exempel från Nadim som gav oss energi”

”Uppfriskande och energiskt, med stor inlevelse och ett stort engagemang”

Tommy, Nässjö kommun